Kinder Milch Schnitte

de Angelina_Elena in Prajituri, 1 Dec 2012 | 7819 vizualizari

 

Saptamana aceasta am pregatit dulce de leche(am sa postez si reteta)...a iesit delicios, si cum am tot ezitat sa fac aceasta prajiturica din cauza lipsei laptelui condensat am adaptat crema in functie de ce am avut. Rezultatul? O prajiturica extraordinar de buna...pe cuvant de bucataras!;;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 80 g zahar
  • 20 ml lapte
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 150 g dulce de leche(de casa)
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 3 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder Milch Schnitte:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.

Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si grisul, apoi se adauga la crema de galbenusuri, amestecandu-se usor.

Se adauga laptele, uleiul si mierea.

Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri amestecand usor de jos in sus.

Se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, in cuptorul incins la 170 de grade pentru aproximativ 12 minute.

Lasam blatul sa se raceasca si mai apoi desprindem hartia.

Crema:

Dulcele de leche se amesteca cu 50 ml de lapte, si se pune la incalzit la foc mic.

Intre timp punem foile de gelatina intr-un bol, adaugam apa rece peste ele si le lasam la hidratat timp de 5 minute.

Dupa ce s-au inmuiat, le scurgem bine de apa si le adaugam peste dulcele de leche si omogenizam.

Se bate frisca apoi se adauga peste ea dulcele de leche.

Amestecam usor si dam apoi crema la frigider pana se intareste putin.

Dupa ce s-a intarit, se pune crema peste primul blat si se acopera cu cel de-al doilea.

Se lasa la frigider 2-3 ore pentru a se putea taia cu usurinta.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Sim0na 1

02.12.2012, 20:25

Ce parji delicioasa!!!

Angelina_Elena 1

02.12.2012, 21:47

multumesc Daciana!

Angelina_Elena 1

02.12.2012, 21:47

Simo

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti cu ciocolata alba