Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza

de Anett in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 4665 vizualizari

 

Cred ca am gasit prajitura mea preferata! Simplu si foarte delicios! :D

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 4 ou
  • 1 cana ( 250 ml) zahar brun
  • 2 cani faina
  • 8 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vaniliat
  • un varf cutit de sare
  • un varf cutit de scortisoara
  • 50 gr ciocolata
  • 50 gr visine (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza:

Incalzim cuptorul la 150 de grade.

Topim untul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam uleiul.

Oule intregi le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devin spumoase, incorporam si untul topit cu ulei. Adaugam zaharul vaniliat, scortisoara, praful de copt si cacao amestecand la viteza mica. Treptat incorporam faina si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava bine unsa si presarim cu bucatele de ciocolata si visine. 

Introducem in cuptorul bine incins pentru 30 de minute, iar cand scoatem prajitura trebuie sa fie moale la mijloc.

TIPS-URI

1

Data viitoare o sa las prajitura numai 20 de minute in cuptor ca sa fie si mai cremoasa la mijloc

2

Putem servi cu frisca sau inghetata

3

In reteta originara era 1,5 cana de zahar, mi s-a parut prea mult, data viitoare o sa folosesc si mai putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide