Krem a la krem- by Miha

de mena29 in Prajituri, 22 Ian 2011 | 10471 vizualizari

 

Pentru ca saptamana viitoare,fiica mea Oana are un proiect la scoala,unde sunt impartiti in mai multe grupe si trebuie sa faca fiecare grupa cate ceva bun,ea impreuna cu colegii ei au cazut de acord sa faca aceasta prajitura.Azi,Oana s-a gandit sa faca acasa o portie de proba pentru a sti exact cum va iesi prajitura.Singura a copiat reteta si a facut prajitura.A iesit o prajitura delicioasa.Cu siguranta o vom mai face.Multumim Miha!!!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua;
  • 6 linguri zahar;
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata.
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida;
  • 150 ml lapte rece;
  • 1 plic Creme Ole de vanilie.
Glazura:
  • 100 g ciocolata;
  • 50 ml frisca lichida;
  • 50 g unt;
  • 1 lingura coniac.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem- by Miha:

Separam galbenusurile de albusuri.Intr-un castron mixam bine albusurile,adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana incorporam tot zaharul dupa care adaugam cate un galbenus si amestecam usor.La sfarsit adaugam plicul de Creme Ole de ciocolata si amestecam.Folosim o tava de 20cm/30cm pe care o tapetam cu hartie de copt si in care turnam compozitia rezultata.Coacem blatul la 180 grade cca 25 min.Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca.Atunci cand blatul e rece incepem sa facem crema deoarece trebuie intinsa repede pe blat deoarece se intareste destul de repede.Punem intr-un bol frisca,laptele rece si Creme Ole de vanilie si mixam la viteza maxima aproximativ 1 min.Punem crema pe blat si o nivelam frumos.Ciocolata maruntita,frisca si untul le incalzim intr-un ibric si cand compozitia devine smantanoasa u intindem peste crema uniform.Prajitura se da la rece pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem- by Miha" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si mere