Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)

de Criss in Prajituri, 9 Mar 2011 | 14312 vizualizari

 

Oricate metode de a face kurtos acasa ati incerca, niciodata nu vor fi atat de buni ca cei facuti cu dispozitivele speciale, pe jar. Dar sunt destul de buni si acestia facuti in casa. Aceasta metoda am descoperit-o la Lia, pe Bucataras si am vrut sa incerc si eu.
Sfatul meu , pentru cine doreste sa faca acasa kurtos, prin aceasta metoda, este sa lase aluatul mai gros, altfel kurtosul nu va fi pufos ci mai degraba crocant si nu e bun asa.

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -100 g unt
  • -2 oua
  • -120 g zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -200 ml lapte
  • -1 plic drojdie
  • Sirop:
  • -100 ml apa
  • -200 g zahar
  • Optional, nuca macinata
  • Obligatoriu :)
  • -folie de aluminiu
  • -tuburi de carton de la rolele de bucatarie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi):

Faina se amesteca cu drojdia, zaharul, ouale, vanilia, coaja de portocale. Se adauga laptele caldut, se framanta aluatul si in timpul framantarii adaugam si untul topit. Aluatul il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca o ora.

Fiecare tub il infasuram in folie de aluminiu, apoi il ungem cu ulei.

Aluatul il intindem intr-o foaie de 1 cm grosime, il taiem fasii si il infasuram pe suluri, cu o pensula ungem cu sirop kurtosurile, apoi le tavalim prin nuca macinata. Daca preferam fara nuca (asa cum ii plac lui Alex), mai scoatem din cand in cand tava si mai ungem cu sirop. Le punem intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25-30 minute. Le lasam sa se racoreasca putin, apoi prin rasucire scoatem tuburile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

09.03.2011, 21:49

Sunt grozavi si miros de la sapte poste...nu stiu cine le poate rezista

Criss 1

10.03.2011, 08:02

Multumesc dragelor.

adry88 1

09.06.2011, 15:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kurtos