LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!

de DIANA B in Prajituri, 20 Dec 2012 | 3800 vizualizari

 

Am zis sa nu treaca asa ...

LA MULTI ANI SI FRUMOSI si cat mai multi membri activi .

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 10 lg fructoza
  • 1 plic Creme ole de ciocolata
  • Crema:
  • - 150 ml frisca lichida
  • - 250 ml lapte
  • - 1 plic Creme ole de vanilie
  • Glazura :
  • - 100 g unt
  • - 100 g ciocolata
  • - 50 ml frisca lichida/lapte
  • - 2 lg crema de ciocolata/brandy
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu-n praf de sare si cu fructoza; se adauga pe rand galbenusurile, amestecandu-se dupa fiecare. Se adauga si praful de Creme Ole si se mixeaza pana la omogenizare. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava destul de mica (eu am una de 25/25), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, ptr 20-25 de minute. Se testeaza si cu scobitoarea; se lasa la racit, timp in care pregatim crema .

Intr-un bol adanc se toarna laptele, frisca lichida si praful de  vanilie si se bate cu mixerul, pana devine o crema destul de ferma, care se va intinde pe suprafata blatului .

Se pregateste si glazura, stiti voi cum, dar eu imi bat gura ... toate ingredientele pe baine marie, exclusiv untul, dar eu mai pun si laolalta :d . pana la formarea delicioseniei; se lasa un pic sa se racoreasca si se intinde peste crema. Daca doriti si briz-brizuri, puteti adauga ciocolata rasa sau de-alea din comert: stelute, drajeute...  Se da la frigider pana in momentul servirii, cand se va portiona dupa plac .

E buna, e foarte buna ... am facut-o de mult taaare, dar acum i-am gasit locul .

TIPS-URI

1

Ati recunoscut-o , nu ? ESTE KREM A LA KREM :d ... n-am reusit sa gasesc si poza cu praji glazurata , scuze ...

Daca ti-a placut reteta noastra "LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura A Femme (a la Gaby)