Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca

de epurasha2bb in Prajituri, 7 Apr 2010 | 9032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 castron de miez de nuca copt la cuptor in tava si macinate apoi,
  •  200 g faina alba pentru prajituri,
  • zahar brun 100 g,
  • 1 cub margarina cu aroma de rom/unt,
  • 1 praf de scortisoara,
  • 1 praf de ghimbir,
  • 1 galbenus,
  •  50 ml lapte.
  • Pentru decor:bomboane de ciocolata Kinder si cirese de cocktail fara samburi.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca:

Se incalzeste putin untul /margarinacu laptele. Se lasa sa se topeasca si apoi racim putin. Facem un amestec din nuca coapta si pisata cu faina, zaharul brun, scortisoara, ghimbirul.Adaugam in mijloc laptele cu margarina topita si racita.Amestecam folosind la inceput lingura , apoi cand incepe sa se formeze aluatul punem faina pe masa de lucru si framantam aluatul sfaramicios.Il facem gramajoara si apoi punem si galbenusul si mai framantam iar cu faina.Apoi se formeaza bile mai mari ce se imping cu degetul mare la mijloc sau direct cu bomboana de ciocolata si apoi alte cate 3 bilute mici ce se lipesc de prima bila, modelandu-le astfel ca pe niste labute de ursulet.Le coacem in tava cu hartie de copt in cuptorul preincins.Pentru pernuta din labute puteti folosi fie cirese puse de la inceput in labute dinainte de a le baga la cuptor, fie le coaceti doar cu gaura facuta si cand s-au racit puneti in gaura bomboana de ciocolata kinder.Se servesc reci.Sunt niste fursecuri sfaramicoase cu arome specifice Craciunului, de ghimbir, nuca coapta la cuptor, cu gust dulce si o forma haioasa.Pofta mare, sper sa va placa labulete mele de ursulet.:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

epurasha2bb 1

08.04.2010, 14:00

foarte bune! multumesc! serviti va rog!

ela 1

18.05.2010, 18:40

si aici

Anamaria7 1

25.06.2011, 23:19

daca-s cu nuca si eu vreaau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede