Lămâița

de Rita Ilies in Prajituri, 2 Ian 2014 | 24046 vizualizari

 

Chiar dacă din punct de vedere calendaristic în România e iarnă, temperaturile spun cu totul altceva. Anul 2014 se pare că ne întâmpină cu multă căldură, așa că m-am gândit să vă aduc o rețetă dulce-acrișoară și răcoritoare. :)
Din câte am aflat până acum, prăjitura cu lămâie e specifică Regatului Unit. Așa o fi, însă în timp a devenit una dintre cele mai populare prăjituri din Europa. Ca și toate celelalte care conțin fructe. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 foi:
  • 2 ouă
  • 10 linguri cu lapte călduț
  • 10 linguri cu ulei
  • 10 linguri cu zahăr
  • o linguriță rasă cu bicarbonat
  • o linguriță rasă cu praf de copt
  • făină cât cuprinde
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 300 g unt gras și moale ( preferabil peste 80% grăsime )
  • 400 ml lapte
  • 7 linguri cu amidon
  • 4 linguri cu zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • o jumătate fiolă cu esență de lămâie
  • Ingrediente pentru glazură:
  • două albușuri
  • două linguri cu zahăr
  • un praf de sare
  • o jumătate fiolă cu esență de lămâie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lămâița:

   Mixați ouăle împreună cu zahărul. Adăugați uleiul și laptele călduț, apoi cu mâna, frământați adăugând făina și ingredientele pentru crescut. Întindeți foile pe dosul tăvii ( eu le întind direct pe hârtie de copt ). Le coaceți cam 8 minute la 180 de grade.

   Laptele se fierbe împreună cu amidonul și zahărul. Se amestecă continuu cu telul până ce se îngroașă. Se lasă să se răcească complet. Untul se mixează separat. Treptat se adaugă câte o lingură din pasta de amidon răcită, esența și zeama de lămâie. Cu o pensulă de patiserie ungem cu puțin lapte prima foaie. Întindem primul strat de cremă, apoi repetăm pentru fiecare dintre foile rămase.

   Albușurile le bateți spumă ca și pentru bezele. Adăugați zahărul, apoi esența de lămâie. Puneți spuma pe bain marie și continuați să amestecați cu o spatulă până veți observa o consistență lipicioasă. Întindeți-o cât încă este caldă. În contact cu aerul, la suprafață se va usca. Opțional puteți presăra coajă rasă de citrice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lămâița" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rita Ilies 1

03.01.2014, 17:29

Mulțumesc!

dantes 1

12.12.2014, 09:09

Buna!

Anett 1

20.12.2021, 11:17

Super reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si frisca