Langos cu branza, chimen si marar

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2013 | 11980 vizualizari

 

Cautam retete noi si am gasit la Bucatarul Maniac reteta acestor langosi...
Se pot face cu diverse umpluturi insa eu am ales "sa inventez" o umplutura cu branza, chimen si marar.
Au avut succes si calzi si reci :)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru coca:
  • - 250 gr. faina;
  • - 175 ml. apa;
  • - 1/2 cub drojdie (aproximativ 13 gr.);
  • - 1 lingurita rasa de zahar;
  • - 2 linguri ulei;
  • - un praf de sare
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 300 gr. branza usor sarata;
  • - 100 gr. smantana;
  • - 2 linguri marar tocat;
  • - 1/2 lingurita chimen macinat;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langos cu branza, chimen si marar:

Cum preparam coca:

Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare. Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum preparam compozitia:

Amestecam in castron branza, smantana, mararul tocat si chimenul macinat sau pisat in mojar.

Cum facem langosul:

Impartim coca in 10-12 bile cat mai egale ca marime . Ungem mainile cu putin ulei, sucitorul la fel. Intindem fiecare bila de coca, punem pe jumatate compozitie, pliem astfel incat sa nu iasa compozitia si prajim in ulei incins pana se rumeneste. La fel procedam si cu restul bilutelor de coca.

Merg de minune alaturi de o cana cu lapte batut sau sana ;)

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 10-12 langosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langos cu branza, chimen si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Langosi