Lapte condensat

de alice_ciobanu in Dulciuri, 14 Dec 2011 | 4538 vizualizari

 

Am încercat o reţetă de lapte condensat, pe care am preluat-o de la Felis, un mare talent în ale bucătăriei. Mulţumesc Felis.

 

INGREDIENTE

  • 75 ml apă fierbinte
  • 40 gr zahăr
  • 60 gr miere de albine
  • 60 gr unt
  • 130 gr lapte praf neîndulcit
  • esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte condensat:

Se pune apa la înfierbântat şi apoi se adauga zahărul, mierea de albine, untul topit şi esenţa de vanilie şi se amestecă totul până se topeşte zahărul.

Se amestecă apoi laptele praf şi se amestecă continuu până se omogenizează totul foarte bine.

Se poate păstra maxim 7 zile la frigider.

Se foloseşte la diverse creme pentru prăjituri, torturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

diaconta 1

15.12.2011, 20:28

in cazul asta n-am sa fac,mai bine combin laptele condensat,chiar daca nu-i acelasi lucru
nu-mi plac deserturile prea dulci,poate de aceea le prefer pe cele cu multe fructe

alice_ciobanu 1

15.12.2011, 23:19

macar o data dia!

adasev12 1

16.12.2011, 01:34

de retinut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci