Lapte de pasare

de diana_k in Prajituri, 16 Ian 2013 | 76271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte,
  • 6 oua,
  • 2 linguri faina sau amidon,
  • 15 linguri zahar,
  • un plic zahar vanilat,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se opresc 2-3 linguri de lapte rece pentru crema de galbenusuri si restul de laptele se pune la fiert.

Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar si zaharul vanilat pana spuma se intareste.

Cand laptele a fiert se da focul la mic si cu ajutorul unei linguri mari se i-au 3-4 galuste de albus si se pun in lapte. Se lasa 2 minute pana cand isi maresc volumul si atunci cu atentie, sa nu se sparga, se intorc pe partea cealalta. Se lasa inca 2 minute, apoi se scot cu lingura cu gauri si se pun intr-o  strecuratoare mare. Dupa ce s-a  scurs laptele din galuste le mutam intr-un castron incapator.

Crema de galbenusuri:

Galbenusurile se amesteca bine cu 2 linguri de faina sau amidon , cu 4 linguri de zahar si laptele rece. Se toarna in laptele caldut si se amesteca repede sa nu se fac cocoloase. Se lasa pe foc pana se leaga o crema grosa ca o smantana. Se pune esenta de rom.

Pentru servire se pune crema de galbenusuri in farfurie si peste 2-3 galuste de albusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

Cris2711 1

22.01.2013, 20:57

as papa si eu o portie

Bon_Jovi 1

14.09.2013, 23:18

Desertul asta imi aduce aminte de copilarie... E grozav

babi5 1

08.11.2013, 14:46

Bun tare desertul copilariei mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu lapte de pasare