Lasagna

de elucubratiiculinare in Lasagna, 13 Dec 2013 | 6947 vizualizari

 

cine poate refuza asa ceva?

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vițel
  • 500 g cârnați
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sos marinara
  • foi lasagna
  • 400 g brânză de vaci
  • 200 g mozzarella
  • 2 ouă
  • 600 g mozzarella
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Pregătim din timp sosul marinara.

Cârnații se curăță de membrana exterioară și se dau prin mașina de tocat împreună cu carnea de vițel. Călim în 2-3 linguri ulei de măsline carnea tocată, adăugăm 100 ml apă și lăsăm să fiarbă până scade tot sosul, după care adăugăm jumătate din cantitatea de sos marinara și amestecăm bine.

Pregătim foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj - unele cer să fie opărite înainte de utilizare ;)

Batem bine cele 2 ouă cu un praf de sare și piper. Adăugăm brânza de vaci și 200 g mozzarella dată pe răzătoare și amestecăm până la omogenizare. Punem jumătate din cantitatea rămasă de sos marinara - adică 1/4 din toată cantiatatea în vasul în care pregătim lasagna. Aranjăm un strat de foi. Punem jumătate din amestecul de brânză de vaci. Adăugăm 1/3 din cantitatea de mozzarella deasupra. Punem jumătate din sosul de carne. Continuăm cu foi de lasagna, restul de amestec de brânza de vaci, 1/3 mozzarella, restul de sos de carne. Punem iar foi de lasagna, 1/3 mozzarella și 1/4 din sosul marinara.

Se dă la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 45-50 minute.

Servim fierbinte. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de vitel