Lasagna cu foi de clatite

de BakeUpArtist in Lasagna, 28 Oct 2016 | 5555 vizualizari

 

M-am gandit sa fac o lasagna ceva mai rapida, si anume cu foi de clatite. Pe langa faptul ca s-a copt mai rapid, este foarte gustoasa, se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

Sos bolognese

  • 500 g carne tocata (eu am folosit porc);
  • 2 morcovi mari;
  • 3 cepe mari;
  • 1 lingura ulei;
  • 700 ml pasta de tomate;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper;
  • 200 ml apa;

Sos bechamel

  • 700 ml lapte;
  • 50 g unt;
  • 200 g faina;
  • nucsoara;
  • piper;
  • sare;

Foi de clatite

  • 4 oua;
  • 500 ml lapte;
  • sare;
  • 250 g faina;
  • mozzarella pentru asamblat;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu foi de clatite:

Sos bolognese

- Se curăță legumele și se toacă mărunt;

- Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă;

- Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare;

- Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust;

- Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros;

Foile de clătite

- Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase;

- Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci;

- Se gătesc precum clătitele, în tigaie;

Sosul bechamel

- Se topește untul;

- Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat;

- Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet;

-Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă;

Asamblare

- Se tapetează o tavă cu unt;

- Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă;

- Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă;

- Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite;

- Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella.

- Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele.

- La servire eu am adăugat pesto;  

TIPS-URI

1

Daca folositi carne tocata de vita, puteti adauga o lingura extra de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi de clatite" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

deyutzky 1

31.10.2016, 15:31

Suuuper! Arata grozav si imi place ideea!

diaconta 1

05.12.2018, 09:10

Mie im i plac clatitele cu umpluturi sarate,carne ,ciuperci ,branza .....
M-am bucurat cand am vazut ca nepoata mea pune foile ca si la lasagna si am aplicat-o imediat la clatite.
Este mult mai usor si de portionat si arata foarte bine.
Big like pentru ce ai facut aici

Anett 1

27.04.2022, 16:51

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu brocoli