Lasagna cu spanac si ciuperci

de madi_marin in Lasagna, 19 Mai 2019 | 3581 vizualizari

 

,,retete pentru mese in familie,,

 

INGREDIENTE

  • 13 foi lasagna
  • 1 conservă mică de roşii decojite în sos
  • 200 ml sos rustic de roşii
  • 200 g spanac congelat
  • 400 g ciuperci champignon
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei

Sos de brânză:

  • 250g branză proaspătă de vaci Delaco
  • 100 g parmezan ras fin
  • 100 g caşcaval ras fin
  • 100 ml lapte
  • mărar proaspăt tocat

Crustă:

  • 50 g parmezan ras fin
  • 100 g mozzarella rasă fin

Extra:

  • ulei
  • pesmet pentru tapetat tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si ciuperci:

Punem apă cu sare şi un pic de ulei la fiert pentru foile de lasagna.

În alt vas punem roşiile din conservă pe care le mărunţim ( ca să nu avem bucăţi mari), sosul de roşii şi spanacul congelat.

Lăsăm la foc mic până se dezgheaţă spanacul şi sosul capătă ceva consistenţă.

Potrivim gustul cu sare , piper şi oregano.

Fierbem câte 3 foi până se înmoaie şi le luam din oală fără să le rupem.

Le punem pe o farfurie.

Ciupercile le curăţăm şi le tocăm mărunt.

Le călim într-o lingură de ulei cu un căţel de usturoi zdrobit.

Ungem tava 18/24 cu ulei şi o tapetăm cu pesmet.

Punem un rand de 3 foi fierte, ungem cu cremă de brânză, punem câteva ciuperci călite şi apoi sos de roşii.

Repetăm această ordine a ingredientelor până le terminăm.

La stratul de deasupra, peste sosul de roşii presărăm parmezanul şi mozzarella.

Dăm la cuptor la 200 grade încălzire  sus/jos  cu ventilaţie pentru 15 minute.

Se poate servi şi caldă şi rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

simona72 1

20.05.2019, 18:33

Imi place , chiar si fara carne!

-Licurici- 1

21.05.2019, 08:48

FOARTE BUNA!

madi_marin 1

21.05.2019, 18:29

Multumesc! Ma bucur ca va place! Am facut o varianta lejera, fara carne si cu sos de branza in locul celui bechamel, care e mai greu, si chiar a iesit foarte buna! Sa incercati cu incredere reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna Vegetala