Lasagna cu spanac

de Ina in Lasagna, 12 Sep 2016 | 4338 vizualizari

 

Ador lasagna in orice combinatii 

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna
  • 500 g frunze spanac congelate
  • 1 ceapa mare
  • 80 g unt
  • 100 g cascaval
  • sare / delikat
  • piper
  • Sos bechamel:
  • 80 g unt,
  • 80 g faina,
  • 800 ml lapte
  • delikat,
  • nucsoara
  • 150 g. cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac:

Mai intai pregatim spanacul: topim 80 g unt intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si amestecam usor pana ce aceasta devine translucida. Adaugam spanacul congelat impreuna cu o cescuta cu apa si lasam sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.

Oprim focul, presaram cascaval ras si condimentam cu sare si piper.

Separat facem sosul bechamel: Punem la topit , intr-o craticioara, 80 g unt. Cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam laptele, putin cate putin,  amestecand continuu la foc mic,  pana se obtine un sos ca o smantana groasa. Oprim focul , presaram delikat si nucsoara si omogenizam .

Ungem un vas termorezistent cu unt, apoi il tapetam cu un strat de sos bechamel. 

Asezam un strat de foi de lasagna peste care turnam 3-4 linguri cu sos. Distribuim uniform o parte din umplutura de spanac, apoi reluam cu sos bechamel, foi de lasagna, sos, umplutura de spanac... astfel incat astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos bechamel si acoperim totul cu cascaval  ras.

Introducem tava in cuptor si coacem la foc mediu pentru cca. 40 minute, cand foile de lasagna devin aramii si frumos valurite. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

14.09.2016, 22:46

Imi place lasagna dar nu am incercat cu spanac

dantes 1

17.09.2016, 11:18

Cred ca este buna,trebuie incercat

Rahela Velicu 1

08.10.2016, 12:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac