Lasagne Bolognese

de Bucatardinpasiune in Lasagna, 10 Feb 2013 | 7351 vizualizari

 

Recunosc ca nu am adus nimic nou acestei retete. Am pregatit-o exact asa cum am invatat de la mama mea. O sa incerc sa va dezvalui si alte retete italienesti invatate de la ea, pentru ca este foarte talentata in ceea ce priveste bucataria italieneasca.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt,
  • 30 gr telina,
  • 2 oua,
  • 200 ml. vin rosu,
  • 700 gr carne tocata amestec porc si vita,
  • 50 gr parmezan ras,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 300 gr faina,
  • sare dupa gust,
  • 1 ceapa medie,
  • 1 morcov mediu,
  • 4 linguri pasta de tomate,
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat razuita,
  • 500 ml supa de carne,
  • 1,2 litri lapte.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne Bolognese:

Incepem cu prepararea sosului ragu, pentru ca dureaza cel mai mult. Razuim foarte fin telina si morcovul. Tocam marunt ceapa si calim usor toate legumele  in ulei de masline. Apoi adaugam carnea tocata. Amestecam si o lasam si pe aceasta sa se caleasca aproximativ 10 minute. Stingem cu paharul de vin rosu si continuam fierberea. Cand vinul a secat, adaugam sare dupa gust si pasta de tomate dizolvata in cei 500 ml. supa. Lasam la fiert, la foc mic aproximativ 1 ora. La final adaugam in sosul ragu 200 ml. lapte, amestecam bine si mai lasam maxim 3 minute la foc mic.

In timp ce sosul ragu fierbe, ne ocupam de prepararea foilor de lasagna. Fiind adepta preparatelor proaspete, prefer sa prepar singura inclusiv pastele, mai ales ca gustul final este incomparabil cu al celor din comert. Astfel, asezam in forma de movilita 200 gr. de faina, iar in mijlocul ei adaugam cele 2 oua si un praf de sare. Amestecam usor cu o furculita, incorporand faina treptat. Cand incepe sa capete consitenta vom incorpora restul fainii cu ajutorul mainilor. Formam din aluat o bila pe care o impartim in trei. Din fiecare intindem foi cu ajutorul masinii de facut paste. Apoi, taiem foile mari in altele mai mici, de dimensiunea foilor de lasagna din comert. Le lasam sa se usuce usor.

Apoi, preparam deliciosul sos Bechamel.

Intr-o craticioara topim 100 gr. unt. Peste el adaugam 100 gr. faina si amestecam cu rapiditate. Apoi, turnam litrul de lapte putin cate putin amestecand continuu. Lasam pe foc mic pana cand acesta se ingroasa. La final presaram sare si nucsoara proaspat macinata.

Pentru ca am preparat toate sosurile si foile de lasagna, putem trece la asezarea lor in tava, pe care o ungem cu putin ulei de masline (eu am les o tava transparenta, de yena, pentru a-i putea admira continutul). Apoi, adaugam un strat de sos ragu, peste acesta asezam foile de lasagna, sos bechamel, ragu si parmezan ras. Continuam cu foi de lasagna, bechamel, ragu, parmezan si la fel inca o data. In total am avut trei straturi de foi de lasagna, ultimul fiind de ragu peste care am presarat parmezan din belsug.
Introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 minute.

Se serveste calda!

Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (23)

Bucatardinpasiune 1

11.02.2013, 22:17

Ms pt sustinere diaconta!

babi5 1

28.08.2013, 20:53

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 12:55

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de pui