Lasagne de casa cu ricotta

de ana in Lasagna, 24 Iun 2010 | 7326 vizualizari

 

Am tot cautat retete si am gasit una care sa fie pe placul meu .

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 100 ml apa
  • faina cat cuprinde
  • Pentru sos bolognese :
  • 500 gr carne tocata(vita si porc)
  • 50ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 600 gr rosii proaspete
  • 600 gr pasta de rosii
  • sare,piper
  • Pentru sos de ricotta(urda)
  • 500 gr ricotta sau urda
  • 200 ml lapte
  • sare,piper.
  • 200 gr parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne de casa cu ricotta:

Ne ocupam de foi:Pentru a obtine textura fina ca a celor din comert avem nevoie de un mixer purtnic (masina de paine sau robot) mixam ingredientele pana obtinem o coca ferma apoi o lasam sa se odihneasca la frigider cel putin 1 ora.

Intindem foi foarte subtiri ca de taitel le taiem dreptunghiular sau orice alta forma dorim .Intr-o oala destul de mare clocotim 3 litri de apa cu 1 lingurita de sare si fierbem foile pe rand cca 2 minute (la mine au incaput 2 ,nu trebuie sa le suprapunem  pentru ca se lipesc)Le scoatem cu ajutorul unei spatule de lem sau de plastic si le intindem pe un prosop de bucatarie.

Sos bolognese: Intr-o cratita destul de inaltuta incingem uleiul ,apoi adaugam carnea si o aurim ,apoi adaugam ceapa tocata o lasam 2 minute , adaugam vinul ,il lasamsa scada si asezonam cu sare si piper dupa care adaugam rosiile mixate ,pasta de rosii si o cescuta de apa,amestecam bine punem capacul si lasam la foc potrivit 30 de minute.

Sosul de ricotta:Pasam bine urda si o desfacem cu lapte turnand putin cate putin ,punem dupa gust sare si piper.

Asamblam :Intr-o tava punem un strat generos de sos  bolognese ,asezam o foaie ,o ungem cu sos de ricotta apoi sos bolognese,continum pana se face tava 3 sferturi ,ultimul strat fiind numai sos bolognese presarat cu parmezan.Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem cca 30 de minute ,dupa cele 30 de minute luam folia si o mai lasam 5 minute.O servim calda ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne de casa cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

26.06.2010, 16:26

gata anuco am gasit retete cu pricina aici era am venit cu furcile gata am reglat contu

ana 1

26.06.2010, 17:04

Bunica sa stii ca la foi iti trebuie rabdare @Nadina multumesc

VERONICA2607 1

19.03.2012, 11:20

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui, ciuperci si sos Bechamel