Lava de ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 2592 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata! :)
Realizam acest lucru cu ajutorul lui Adi Hadean. Am imprumutat din bucataria lui o reteta spectaculoasa, o prajitura fina si cremoasa si cel mai important foare usor de pregatit.

 

INGREDIENTE

    • 3 oua
    • 400 g ciocolata neagra
    • 200 g unt
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri faina.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava de ciocolata:

 

  1. Punem  intr-un vas ouale, zaharul si faina si le amestecam bine cu un tel.
  2. Intre timp punem intr-o cratita untul si ciocolata rupta in bucati cat mai mici si le punem la topit pe baie de aburi.
  3. Dupa ce s-au topit le lasam putin sa se mai raceasca pentru a nu avea parte de surprize neplacute si sa se inchege oul.
  4. Adaugam ciocolata topita putin cate putin peste compozitia de ou si amestecam energic.
  5. Prajiturelele le vom pune la copt in forme de aluminiu de unica folosinta, in orice alte forme de dimensiuni mici sau si mai bine in cesti de cafea.
  6. Pentru a fi siguri ca nu se vor lipi prajiturelele de peretii formelor le vom unge cu unt din belsug si presaram zahar tos.
  7. Le bagam in cuptorul incins la 200 de grade si le vom lasa intre 10 si 12 minute, pana se crapa suprafata prajiturii.
  8. Eu recomand sa nu se depaseasca 10 minute pentru a fi siguri de reusita.
  9. Se pot servi direct din forma sau se pot aseza pe farfurioare si le putem orma cu putina frisca, inghetata sau si mai bine cu fructe proaspete.
  10. Daca va mai rama si vreti sa le consumati altadata se pot incazi cateva secunde in cuptor pentru a lichefia ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata