Lebarvursti de casa

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2009 | 39269 vizualizari

 

Stiu, stiu....o sa-mi spuneti ca mai e timp pana la Craciun ! Dar m-am gandit ca e bine sa stie si incepatorii cu ce sa se aprovizioneze.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. ficat de porc
  • 1 kg. carne de porc
  • 500 g. slanina
  • 3 cepe mari
  • sare, piper macinat, cuisoare
  • mate groase sau subtiri (dupa dorinta) de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebarvursti de casa:

Matele se spala, se curata de grasime, asa cum am spus la caltabosi.

Ficatul se taie in bucati mici, care se pun in apa fiarta pentru 10-15 minute. In acest timp se taie marunt carnea, grasimea si se pun la fiert. Cand sunt gata fierte se scot se lasa la racit si se dau (carnea, grasimea, ficatul) prin masina de tocat impreuna cu ceapa care a fost calita. Intreaga compozitie se da de trei ori prin masina de tocat, ca sa iasa fina. Pentru fiecare kilogram de compozitie se adauga 20-25 g. sare, 3-5 g. piper, 2-3 cuisoare pisate.Se amesteca totul bine si se umplu matele, se leaga la capete, se pun la fiert la foc lent timp de 30-40 minute.Se scot cu strecuratoarea si se pun in alt vas cu apa rece, iar dupa ce se racesc se scot din apa si se pun la scurs.Acest preparat se pastreaza timp indelungat ,dar la rece.

TIPS-URI

1

Trebuie sa fie mata netede si nu prea groase sau mate subtiri.

2

Se poate pune carne cu grasime, in lac de carne si grasime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebarvursti de casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
8 retete de Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion