Lemon bars/ patratele cu lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 19 Dec 2011 | 9781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 125 g unt
  • 75 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 g praf de copt
  • Coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 5 lingurite amidon
  • 50 ml zeama de lamaie
  • Coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon bars/ patratele cu lamaie:

Baza:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se formeaza o bila de aluat care se intinde usor cu un sucitor apoi se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt/faina. Cu ajutorul degetelor se intinde mai bine in tava si se formeaza o baza de 1-2 cm pe margine. Aluatul se inteapa cu furculita si se pun in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute/

Umplutura:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga zeama de lamaie , coaja si amidonul.

Compozitia obtinuta se toarna peste aluatul copt, din tava, si se introduce din nou in cuptor pentru 20-25 minute, la temperatura medie pana se “incheaga” umplutura. Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca, apoi se proportioneaza si se pudreaza cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon bars/ patratele cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu lamaie si iaurt