Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Baza:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se formeaza o bila de aluat care se intinde usor cu un sucitor apoi se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt/faina. Cu ajutorul degetelor se intinde mai bine in tava si se formeaza o baza de 1-2 cm pe margine. Aluatul se inteapa cu furculita si se pun in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute/
Umplutura:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga zeama de lamaie , coaja si amidonul.
Compozitia obtinuta se toarna peste aluatul copt, din tava, si se introduce din nou in cuptor pentru 20-25 minute, la temperatura medie pana se “incheaga” umplutura. Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca, apoi se proportioneaza si se pudreaza cu zahar
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult