Linte cu kaizer afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 26 Mar 2011 | 9231 vizualizari

 

Luna trecuta am descoperit lintea. In fapt, tot Costel e "vinovatul", pentru ca el mi-a comandat retete cu linte, care i-au facut lui cu ochiul prin reviste :P
Nu regret ca am incercat, chiar mi-au placut retetele incercate ;)
Aceasta e doar una din ele...

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte verde
  • 100 g kaizer afumat
  • 1 morcov mare
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • o bucata de telina
  • o cutie cu rosii in bulion
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit legumele

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu kaizer afumat:

   Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta  procedeul de cateva ori.  Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data :D 

   Curatam legumele, le spalam si  le taiem rondele fine. ( eu le-am feliat  la robot  )  . 

   Feliem kaizerul.

   Incingem putin ulei , in care vom cali legumele  cu putina sare, apoi adaugam kaizerul si lasam sa se rumeneasca putin si acesta.  Adaugam rosiile tocate marunt impreuna cu o cana cu apa si lasam sa fiarba inca 5 minute.   Scurgem bine lintea si o adaugam peste legume si kaizer , condimentam  cu piper,  cimbru maruntit ,  foi de dafin si lasam sa mai fiarba cca 30 minute, pana se inmoaie lintea si capata consistenta fasolei fierte.  Din cand in cand adaugam apa si mestecam ,  lintea marindu-si volumul foarte mult. 

   Oprim focul si potrivim de sare, apoi presaram marar verde.

   Servim fierbinte , cu muratura.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu kaizer afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu kaizer afumat si branza la cuptor