Macaroane cu ton, masline si sos de rosii

de Dana_Retetegg in Paste, 21 Noi 2012 | 4029 vizualizari

 

Ramanem tot la peste, de aceasta data ton, intr-o combinatie care mie imi place la nebunie! Yuums! :)

 

INGREDIENTE

  • macaroane (cam jumatate de pachet),
  • 1 conserva de ton maruntit in suc propriu,
  • 2 cepe,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3 rosii,
  • 150-200 g masline fara samburi,
  • 2-3 linguri ketchup - de preferat facut in casa,
  • oregano,
  • cimbru,
  • busuioc verde,
  • putin marar verde,
  • sare,
  • piper alb,
  • ulei de masline,
  • lamaie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu ton, masline si sos de rosii:

Am pus la fiert macaroanele intr-o oala cu multa apa si cu un praf de sare.

Intr-o tigaie am pus 3-4 linguri de ulei de masline si l-am lasat sa se incinga.

Am adaugat ceapa taiata julien si usturoiul taiat.

Peste ele am pus 2 linguri de apa, sucul de la 1/2 lamaie, cimbru, oregano, sare si piper.

Le-am lasat 5-6 minute pe foc mediu, apoi am adaugat ketchup-ul de casa si rosiile pasate cu blenderul.

Am amestecat de cateva ori si am lasat 10-15 minute la foc mic sa se evapore lichidul.

Am adaugat apoi maslinele taiate feliute (daca sunt mici merg si intregi), busuioc si marar verde tocate fin.

In 5-6 minute am oprit focul si am pus sosul deoparte.

Am scurs bine macaroanele, le-am asezat pe farfurie si am adaugat sos peste ele.

Am adaugat si cateva lingurite de ton maruntit, felii de lamaie si busuioc verde.

Le-am servit cu mare pofta ca intotdeauna cand vine vorba de paste :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu ton, masline si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu maioneza