Macrou marinat

de Dya Daniela Andrei in Peste, 14 Iul 2011 | 42220 vizualizari

 

Va tenteaza?!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg macrou
  • 500 ml apa 
  • 200 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cu sare (de bucatarie)
  • 2-3 bucati mari de ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • cativa catei de usturoi feliati
  • ardei iute - optional
  • 1 rosie mica mica taiata cubulete - optional
  • cateva fire de patrunjel tocate marunt - optional
  • condimente dupa gust: foi dafin, boabe piper, boabe de mustar, cateva fire de rozmarin si oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat:

Pestele, curatat si spalat, il taiem in rondele potrivit de groase, le saram bine si le pastram la rece intr-un vas termorezistent, pentru aproximativ 24 de ore. (daca nu aveti rabdarea necesara, asteptati sa treaca macar o noapte :) )

Saramura o pregatim astfel: punem la fiert apa impreuna cu o lingura de sare, cu otetul, uleiul si condimentele, si, dupa ce a dat de cateva ori in clocot adaugam legumele feliate si lasam pe foc pentru inca 5 minute. Cand s-a racit complet, intr-un borcan care sa se inchida etans, adaugam pestele spalat foarte bine in apa rece (pentru a scapa de surplusul de sare). Trebuie sa avem grija ca saramura sa acopere in totalitate feliile de peste iar legumele sa fie repartizare uniform printre acestea.  (ideal este sa se puna un strat de peste si un altul de legume). Marinata astfel pregatita o pastram la rece cel putin doua zile inainte de a fi consumata.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Dya Daniela Andrei 1

09.07.2014, 16:16

Nu-i bai!Doar ca nu pricepeam!

miste1982 1

25.07.2014, 13:07

Buna din nou.
Mai spre toamna cand se mai raceste vremea, nu e departe totusi dar nici momentul acum, ma gandeam ca poate ne ajuti cu o reteta pentru bors de baut, o reteta explicata mai pentru amatori. Bors la borcan cum facea bunica-mea, Dumnezeu s-o ierte, cred ca la borcan se pune la fermentat. Sunt sigur ca stii sa faci si bors. Vestea buna este ca ar fi o reteta in premiera, nu a adaugat-o nimeni pana acum.
Am vazut zeci de retete pentru ciorba dar nu si pentru bors. Sau poate ma vede cineva si pune reteta. Unii fac bors cu leustean, altii cu frunze de visin, sunt foarte multe moduri de a prepara bursul de casa. Este foarte bun pentru baut si foarte sanatos.
PS: Ah ba da, am gasit o reteta, era amestecata intre zecile de retete pentru ciorbite.

Dya Daniela Andrei 1

25.07.2014, 14:17

Nu am facut niciodata ,,, sincer, nu stiu cine mai "umple" bors in vremurile astea! Dar stiu de la mama ca il facea cu tarate si cu frunze de visin, intr-adevar!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou in sos de rosii si usturoi