Macrou prajit cu mujdei

de VERONICA2607 in Peste, 23 Feb 2012 | 6225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti macrou
  • sare
  • 100 gr malai
  • 400 ml ulei
  • Mujdei:
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • zeama de la un sfert de lamaie
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou prajit cu mujdei:

Pestele se curata de intestine, se spala bine, se taie in bucati, fiecare peste in 3 bucati. Se sareaza bine si se lasa 15 minute sa ia sare. Dupa cele 15 minute se scurge pestele bine, se pune uleiul la incins intr-o tigaie, se da fiecare bucata de peste prin malai si se pune la prajit, se intoarce pe fiecare parte.Cand este gata se scoate pe servetele pentru a absorbi uleiul.

Mujdeiul: Se curata usturoiul, se piseza cu clestele de usturoi, se sareaza si pipereaza si se freaca ca pe maioneza cu cele 3 linguri de ulei putin cate putin, la sfarsit se adauga si zeama de lamaie.Daca doriti mujdeiul mai slab adaugati o lingura de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou prajit cu mujdei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

gaby_gabytza 1

24.02.2012, 14:14

RuxyRux 1

24.02.2012, 23:12

Mai mi-e o foame de zile mari...si ma uit la pestele tau de as musca ecranul

VERONICA2607 1

25.02.2012, 08:18

... Ruxi te invit la masa duminica...va fi peste din belsug

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă