Mamaliguta in straturi cu bacon si cabanos

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2012 | 3748 vizualizari

 

nu am gatit ceva special azi, de ziua Romaniei, dar pt cina mi-a venit o pofta nebuna de mamaliguta pe care o facea mama mereu, iarna, cu carnat de casa...o nebunie...4

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 5 lg malai
  • 2 cubulete de branza topita
  • 2 lg ulei
  • un fir de cabanos
  • cateva felii de bacon afumat
  • branza feta, cam 300 g
  • 2-3 lg de smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi cu bacon si cabanos:

Punem apa  la fiert , adaugam sare si ulei, faina in ploaie si amestecam energic, adaugam si branzica topita si lasam sa fiarba la foc mic. Separat prajim un pic in 2 lg de ulei cabanosul si baconul.

Luam un castron, razuim un pic de branzica, punem 2 lg de mamaliga si una de ulei deasupra, cald.

Nivelam frumos, formand un strat, apoi punem cateva bucatele de cabanos, iar branzica si apoi iar 2 lg de mamaliga.

Iar intindem si mai repetam operatiunea o data, sa iasa trei straturi.

Deasupra radem multa branza , asezam feliile de bacon si cabanos, punem cateva gramajoare de smantana si gata  de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi cu bacon si cabanos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

adasev12 1

02.12.2012, 13:18

laurenta...
rocsi...asa e!
buni...esti tare
jolygina, romaneasca si nu prea, dupa unii, dar...buna

adasev12 1

02.12.2012, 13:19

lavinia, elena_daria...
elucu...asa e
deyu...

Sim0na 1

02.12.2012, 20:24

ce mult imi place si mie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne tocata