Mancare de dovlecei cu pui

de divainbucatarie in Pui, 7 Iun 2011 | 9473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 1.5 kg dovlecei tineri
  • 2 catei usturoi
  • 500 g rosii proaspete
  • 70 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 2 linguri vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare
  • boabe piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecei cu pui:

Pentru inceput calim carnea in ulei incins. Dupa ce s-a prajit o scoatem din tigaie.

In acelasi ulei calim 2 catei de usturoi taiati pe jumatate timp de 5-10 secunde, apoi adaugam dovleceii curatati de coaja si taiati in bucati de 3 – 4 cm, dar si rosiile oparite, curatate de coaja si taiate in sferturi.

Calim pana se moaie dovleceii. Punem iar carnea in tigaie, langa dovlecei, Asezonam cu sare, adaugam piperul, apoi apa si vinul. Tocam o parte din verdeturi si le punem sa fiarba cu dovleceii si carnea pana scade lichidul.

Servim imediat, cu patrunjel verde, tocat marunt si preasarat peste dovlecei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei cu pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui