Mancare de linte cu carne de porc

de tiphys in Porc, 19 Sep 2011 | 25210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte 
  • 250 g carne porc
  • 1 ceapa 
  • 1 morcov 
  • 1 gogosar ( ardei)
  • 1 lingura bulion sau pasta de tomate 
  • frunze de dafin
  • cimbru
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte cu carne de porc:

Lintea se spala si daca este uscata se lasa la inmuiat 5-6 ore, dupa care se pune la fiert . Dupa ce s-a fiert lintea se strecoara .  

Carnea se rumeneste putin. Intr-o tigaie punem uleiul si calim la inceput morcovul, adaugam gogosarul sau ardeiul dupa care adaugam ceapa  si o calim putin. Dupa ce s-a calit si ceapa adaugam bulionul sau pasta de tomate, lasam cateva secunde sa il perpelim si pe acesta, dupa care adaugam o cana de apa si lasam putin tmp pana ce se mai ingroasa .  

Legumele si carnea se adauga peste linte, se mai pune o cana doua de apa si se fierbe. Se adauga sare, cimbru, foile de dafin si piperul. Se lasa la fiert pana  scade apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu carne de porc