Mâncare de praz cu măsline şi porc

de Dana_Retetegg in Porc, 13 Mar 2011 | 8452 vizualizari

 

O mancare absolut delicioasa. De obicei faceam doar mancare de masline cu porc, care era foarte buna. Insa ideea de a pune si praz a fost minunata. Are o dulceata aparte si o aroma...yummmi!

 

INGREDIENTE

  • un praz mare (cat mai mare),
  • 350 gr masline kalamata (pt mancare sunt cele mai indicate - cele negre nu au acelasi gust bun),
  • 5 snitele de porc (sau pulpa de porc sau muschi - ce va place),
  • un cub concentrat,
  • foi de dafin,
  • boabe de piper,
  • boia dulce,
  • patrunjel,
  • pasta de tomate,
  • felii de lamaie,
  • 2-3 linguri de faina
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de praz cu măsline şi porc:

Am taiat carnea in bucati mici si am pus-o la calit in putin ulei. Dupa 10 minute am adaugat un pahar cu apa, boia, foi de dafin, piper si cub concentrat.

Am lasat sa fiarba cam 20 de minute dupa care am adaugat prazul taiat rondele si inca un pahar cu apa.

Cand prazul era aproape gata am pus si maslinele, pasta de tomate, inca un pahar cu apa si feliile de lamaie.

Am mai lasat 15 minute sa fiarba, apoi am adaugat faina amestecata cu 2 linguri de apa si putina sare (maslinele mele au fost destul de sarate si cubul concentrat la fel- asa ca nu am avut nevoie sa adaug multa sare).

Am scos feliile de lamaie si am pus patrunjel tocat.

Dupa 5 minute am oprit focul.

Este o mancarica delicioasa, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de praz cu măsline şi porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Jumari extra