Mancare de urzici

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 13 Mar 2016 | 7204 vizualizari

 

Din cate stiu, in saptamanile mari din postul Pastelui nu este bine sa mancam urzici, dar in restul postului se poate. Si, daca nu tineti post, puteti servi mancarea cu un ou ochi moale si mamaliguta, asa cum am prezentat in fotografii.

 

INGREDIENTE

  • 250 g urzici tinere, proaspete;
  • apa;
  • 4-5 linguri ulei;
  • o ceapa;
  • sare;
  • o lingura de faina;
  • doua linguri de malai;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • o mana de leustean tocat, de la congelator.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Urzicile se spala, cu grija, in mai multe ape, apoi se oparesc in apa clocotita. Se iau din apa, se scurg si se lasa sa se racoreasca.

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se inabuse in ulei cu putina apa pana cand devine aurie, apoi se adauga urzicile tocate, o cana din zeama in care acestea au fost oparite, doua cani de apa si putina sare. 

Dupa ce urzicile au fiert, intr-un castron se prepara un rantas, care sa fie de consistenta unui iaurt, dintr-o lingura de faina si doua linguri de malai, amestecate cu putina apa (cat sa devina lichide si omogene).

Aceasta compozitie se adauga peste urzici, mestecand continuu pana cand malaiul este fiert si mancarea se ingroasa. La final, se adauga usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat felii) si leusteanul.

Daca tineti post, mancarea se serveste ca atare, iar daca nu se poate servi cu un ou ochi moale si mamaliguta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere, de post