Mancare indiana cu pui si orez

de papabundetot in Pui, 12 Ian 2014 | 8170 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta intr-o seara la o emisiune TV si am stiut ca e pe gustul meu datorita aromelor ei. Surpriza mare a fost aceea ca toti cei dragi mie au apreciat gustul acestei mancarici.Fata de reteta originala,eu am schimbat putin deoarece acea reteta continea cateva ingrediente pe care nu le am si chiar un fruct uscat de care nu am auzit,asa ca am pastrat ideea de baza si am adaptat cu ce era in camara mea :),insa finalul a fost extraordinar si merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 6 pulpe de pui fara os
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita boabe coriandru
  • sos soia
  • 1/2 lingurita boia
  • 3 linguri iaurt
  • Pentru orez:
  • 1 cana orez basmati
  • fructe uscate (smochine,caise,curmale)
  • 3 batoane scortisoara
  • 3 stelute anason
  • 6 cuisoare
  • 1 morcov taiat bastonase
  • 2 cm ghimbir
  • coaja de la o lamaie taiata bastonase
  • 1 L apa
  • 1 ceapa taiata solzisori
  • chimen macinat
  • turmenic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare indiana cu pui si orez:

Pulpele de pui le-am spalat bine,apoi le-am taiat in bucati,le-am pus intr-un castron,condimentele le-am amestecat bine,boabele de coriandru le-am maruntit putin in mojar,apoi toate condimentele amestecate bine le-am pus peste carne,impreuna cu sosul de soia si iaurtul si am lasat sa stea asa cam 2 ore.Dupa acest timp,am pus putin ulei de rapita intr-o tigaie si am inceput sa prajesc puiul cu tot cu marinata cu iaurt,cam 2-3 minute pe fiecare parte.Le-am scos apoi pe un servet de hartie sa se absoarba grasimea.

Pentru orez a fost un proces mai lung insa…merita tot efortul.Am pus o oala cu apa la foc,am pus in ea betele de scortisoara,stelutele de anason si cuisoarele si le-am lasat sa fiarba cam 30 min.Intre timp eu am cojit o lamaie,i-am taiat coaja bastonase,am taiat ghimbirul  si morcovul la fel si dupa 30 min le-am  adaugat si pe ele in apa cu condimente si le-am mai lasat sa fiarba 20 min.In alta oala am pus apa la foc,cand apa a dat in clocot am turnat-o peste orezul asezat intr-un castron si am lasat asa 10 min,apoi am scurs apa si am turnat peste orez apa rece si am mai lasat sa stea 2 minute,apoi am scurs apa si am pus orezul intr-o cratita.

Am taiat ceapa solzisori,am pus-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei de rapita,am adaugat chimen macinat si turmenic si am lasat cateva minute ceapa la foc mic,am adaugat apoi peste ea fructele uscate taiate cubulete,si am adaugat 2 polonice de “supa” cu anason si scortisoara,pana cand fructele uscate s-au inmuiat putin si am lasat pe foc pana apa s-a absorbit (dureaza 20 secunde).

Am incins bine cuptorul,peste orezul din cratita am adaugat ceapa cu fructele uscate si “supa” de anason si scortisoara cat sa acopere bine orezul,apoi am dat cratita la cuptor 15-20 min pana apa s-a absorbit complet.

La final,am servit orezul aromat cu fructe uscate alaturi de bucatile de pui in iaurt…o nebunie de arome.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare indiana cu pui si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

12.01.2014, 14:08

Imi place ca mancati fel si fel de combinatii si incercati preparate noi

babi5 1

12.01.2014, 15:37

alilianaa 1

12.01.2014, 20:46

cred ca-i buna..nu am incercat combinatia!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Carne de pui in sos de ceapa