Orez cu carne de curcan, la cuptor

de oanapl in Curcan, 16 Ian 2022 | 5933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de curcan (eu am folosit piept)
  • 1 morcov
  • 2 cepe medii
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2 L de apă
  • sare
  • 1 linguriță cu vârf boabe de piper
  • 150 g orez
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper negru proaspăt măcinat
  • opțional:
  • 200 g mazăre verde boabe (proaspătă sau congelată) sau fasole verde păstăi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de curcan, la cuptor:

Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală.

Într-o tigaie cu mâner detașabil se pun la călit în ulei încins, ceapa, ardeiul gras și morcovul, tăiate cubulețe. Se adaugă orezul și se lasă să se călească câteva minute. Se adaugă supa în care a fiert carnea și bucățile de carne și se lasă să fiarbă la foc potrivit pentru 20-30 de minute. Opțional se poate adăuga și mazăre sau fasole verde păstăi. Când apa a scăzut (dar mai e puțină) se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.

Se servește cu murături. Se poate presăra pătrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de curcan, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu branza