Mancarica de pui cu cartofi si pastai in vas roman

de clody78 in Pui, 9 Feb 2013 | 3768 vizualizari

 

O mancare delicioasa facuta in suc propiu de te lingi pe degete.
Am mancat toata familia si toti au spus ca are gustul unei mancari facute in foc de vatra.
V-o recomand cu toata inima.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari
  • 2 cepe potrivite
  • 1 capatana de usturoi
  • jumatate de punga de pastai congelate (sau2 maini de pastai proaspete oparite)
  • piper
  • sare / delikat de legume
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 linguri de bulion / suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de pui cu cartofi si pastai in vas roman:

Se curata cartofii si se taie in cuburi de dimensiuni mai marisoase (ca sa nu se imprastie la fierbere), de asemeni ceapa curatata se taie pestisori.

Se pune la inmuiat in apa rece vasul roman pentru cca 15 min.

Toate ingredientele se amesteca intr-un castron mai mare impreuna cu mirodeniile, delikatul, sucul de rosii si carne si se aseaza in vasul roman. Legumele se aseaza pe fundul vasului si carne deasupra.

Mentionez ca eu nu am folosit ulei absolut deloc (deoarece pulpele de pui isi vor lasa grasimea sa se scurga peste legume si ii vor da un gust mai bun si in acest mod vor avea grasimea necesara prepararii)

La alegere se poate folosi foarte putin vin alb pentru gust.

Atentie! NU SE ADAUGA APA LA GATIT Ingredietele isi vor lasa sucul propriu, astefel mancarea va fi delicioasa.

Se baga la cuptor neincalzit pentru circa 1 ora si 30 de min. Spre final se scoate capacul si se lasa la gratinat pentru aproximativ 10 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pui cu cartofi si pastai in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

antohya 1

10.02.2013, 06:55

ai uitat sa treci la ingrediente carnea

Rocsi 1

10.02.2013, 12:04

Bine ai venit!

clody78 1

11.02.2013, 11:07

Scuze e prima data cand postez o reteta si de emotii am uitat partea cea mai delicioasa a retetei pulpele. Deci in concluzie la ingrediente si 4 pulpe.
Multumesc celor care au apreciat reteta.
Am sa revin si cu altele

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu sos