Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii

de Catalina L in Rata, 27 Ian 2018 | 2483 vizualizari

 

Iata o reteta delicioasa foarte raspandita in insulele Mauritius si Réunion.
M-am inspirat de la o adevarata bucatareasa de la Reunion- reteta deci garantata si va asigur foarte apreciata.
Iata deci 2 retete autentice: mancarica de rata (cari de canard) si garnitura/salata de rosii (rougail de tomates).
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/mancarica-de-rata-cu-salata-pimentata.html

 

INGREDIENTE

Cari de rata:

  • 2 pulpe de rață (de calitate)
  • 1 ceapă mare tocată marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cm de ghimbir proaspăt
  • 2 roșii mari tăiate în cuburi
  • cimbru proaspăt sau uscat
  • 1/2 lingurita de curcuma
  • sare și piper
  • 1 lingură de ulei de măsline

Salata de rosii

  • 2 roșii medii
  • cateva fire de arpagic sau ceapa verde
  • coaja de la o lamaie verde -lime
  • sare groasa
  • piment rosu uscat dupa gust
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii:

Pregatiti rougail-ul de rosii:

Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu ulei de masline.

Amesteccati si dati la rece.

Pregatiti mancarea de rata:

Taiati pulpele in bucati. Tocati marunt ghimbirul si usturoiul.

Intr-o oala adanca reveniti bucatile de rata in uleiul incins.

Colorati-le pe toate partile, puneti sare si piper.

Degresati daca trebuie.

Adaugati ceapa tocata si cimbrul uscat.

Amestecati, adaugati usturoiul si ghimbirul si reveniti.

Puneti rosiile taiate, amestecati si lasati sa fiarba la foc potrivit.

Acoperiti cu apa fiarta, punti un capac si lasati sa fiarba 30 de minute la foc potrivit (timpul depinde de marimea pulpelor).

Verificati, adaugati pudra de curcuma la sfarsit si lasati inca 5 minute sa fiarba.

Serviti carnea cu sosul sau cu orez fiert natur si cu  salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata confiata si varza calita