Margarete cu inghetata de kiwi si menta

de La Ancuta in Dulciuri, 13 Iul 2011 | 4385 vizualizari

 

Cum bine stiti, nu refuz niciodata o inghetata...sau doua...sau trei :))). Pentru inghetata m-am inspirat de la Gaby iar margaretele le am din caietul mamei mele dragi (ea le umplea cu crema).

 

INGREDIENTE

  • Pentru margarete:
  • 150 g unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • ~20 linguri faina
  • Pentru inghetata:
  • 650 g smantana pentru frisca
  • 7 linguri zahar
  • 4 galbenusuri + 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 kiwi
  • 5 linguri sirop de menta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margarete cu inghetata de kiwi si menta:

Pregatim margaretele:

Mixam bine untul cu zaharul si galbenusurile. Batem bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam spuma peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina treptat si framantam pana nu se mai lipeste aluatul de mana.

Rupem bucatele de aluat si il punem in formele unse cu unt, apasand cu degetul. Dam formele la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor

Pregatim apoi inghetata:

Mixam bine smantana cu zaharul iar apoi o dam la frigider. Amestecam galbenusurile cu zaharul iar apoi le punem pe foc mic, pana se topeste zaharul. Amestecam continuu. Dam apoi deoparte si lasam sa se raceasca. Curatam fructele de kiwi si le pasam cu furculita. Scurgem sucul lasat si apoi adaugam siropul de menta. Amestecam frisca batuta cu galbenusurile racite iar apoi o impartim in doua parti.

Una din parti o punem peste kiwi si amestecam usor pana se omogenizeaza. In frisca ramasa adaugam zaharul vanilat.

Intr-un vas punem 2-3 linguri din compozitia de vanilie iar apoi 2-3 linguri din cea de kiwi cu menta. Alternam cele doua compozitii, pana le epuizam.

Dam apoi vasul la congelator pentru 3-4 ore. Scoatem apoi inghetata de la congelator. Umplem fiecare margareta cu inghetata si ornam cu caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Margarete cu inghetata de kiwi si menta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata