Mazurek cu nuci

de elena001 in Prajituri, 8 Iun 2013 | 2558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 130g zahar
  • 180g faina
  • 200g miez de nuca macinata
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de apa calduta
  • Pentru glazura:
  • 2 plicuri de zahar pudra (160g)
  • 100g unt
  • 2 linguri de apa
  • jeleu,miez de nuca si biscuiti pt decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazurek cu nuci:

Pregatim aluatul :  I

ntr-un bol punem: untul,faina,nucile,zaharul,oul si 2 linguri de apa si mixam bine.apoi punem putin faina pe masa si framantam repejor completand cu faina daca mai este nevoie.

Invelim aluatul in folie si il bagam la frigider pt 30 min.Il scoatem peste 30 min si il intindem pe tava(22x27 cm) in care punem hartie de copt.

Il intepam cu o furculita peste tot si il bagam la cuptor pt aproximativ 30 min.

Cand e gata il scoatem pe un vas si il lasam 5 min sa se raceasca in timp ce pregatim glazura:

-intr-o cratita punem la untul la topit la foc mediu dupa care adaugam zaharul pudra si 2 linguri de apa,amestecam bine si il luam de pe foc.

Ungem prajitura cu glazura folosind o pensula sau un cutit lat.Lasam sa se intareasca 15 min iar apoi putem decora cu miez de nuca,jeleuri si biscuiti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazurek cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuci