Melci cozonacei cu branza

de RuxyRux in Prajituri, 16 Noi 2011 | 6164 vizualizari

 

O reteta delicioasa de melci cozonacei cu branza dulce- sarata pe care o recomand cu drag...este perfecta si pentru cozonacii de sarbatori( tot testez retete pentru Craciun)....By Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina
  • 375 gr iaurt
  • 4 oua mari
  • 200 gr unt
  • 300 ml lapte 
  • 350 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • un praf de sare
  • 2 pliculete drojdie uscata( 14 gr)
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 600 gr telemea sarata de vaca
  • 200 gr smantana mai grasa
  • 200-250 gr zahar( in functie de gustul personal)
  • 2 pliculete vanilie
  • coaja de portocala
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • Pentru uns:
  • 3 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cozonacei cu branza:

Cernem faina, In vasul de framantat, adaugam pe rand ingredientele uscate.

Amestecam untul topit cu laptele caldut, vanilie si zahar.

Punem iaurtul in vas peste faina, ouale si apoi laptele cu unt si zahar si coaja de portocala. Framantam un aluat bun pana nu se mai lipeste de maini. 

Lasam la crescut acoperit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Impartim coca in trei.

Intre timp am pregatit branza framantand telemeaua cu zahar si vanilie( aveti grija sa o scurgeti de apa), apoi adaugam ouale.

Intindem o foaie cu mana, presaram foaia cu branza si apoi o rulam. Taiem bucati de aluat si le intoarcem pe foaia de copt gata pregatita in tava.

Ungem cu galbenus si gata la cuptor fuguta la 180 grade pentru 25-30 de minute.

Eu am facut si un cozonacel cu nuca cacao si migdale( aveam ramasa de la pragitura Greta).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cozonacei cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (77)

RuxyRux 1

20.11.2011, 10:44

Dena...multumesc mult

Mitinita 1

03.12.2011, 23:11

de la cate bunaciuni am lipsit

RuxyRux 1

03.12.2011, 23:24

Eiii Miti...fuse si se duse

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stelute cu scortisoara