Melcisori cu nuca

de T I M E A in Prajituri, 9 Mai 2012 | 24000 vizualizari

 

Cred ca v-am convins deja ca imi place nuca foarte mult! Nu pierd ocazia de a face ceva bun cu nuca :). Va las in compania melcisorilor mei gustosi

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de: 

  • 500 gr faina 
  • 100 gr zahar 
  • 2 oua 
  • 80 gr margarina 
  • 1 plic drojdie uscata 
  • coaja de portocala 
  • 180 ml lapte caldut 
  • un varf de sare

Pentru umplutura

  • 150 gr nuca 
  • 1 albus de ou 
  • 100 gr zahar 
  • zeama de la 1/2 lamaie 
  • coaja de lamaie 
  • 1 esenta de rom -

pt uns:

  • galbenus de ou cu 2-3 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus.  Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam margarina (untul) topita si framantam bine pana nu se mai lipeste de degete.

Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.

In acest timp pregatim umplutura.

Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand in continuare cateva minute. Adaugam coaja si zeama de lamaie, esenta de rom apoi incorporam si nuca macinata.

Din aluatul dospit intindem pe rand doua foi, pe care le ungem cu umplutura de mai sus.

Rulam foaia si taiem felii de aprox 2 cm grosime.

Asezam in tava pe hartie de copt si mai lasam sa creasca aprox 20 min.

Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

T I M E A 1

11.05.2012, 15:22

multumesc fetelor

andreeaandreia18 1

22.05.2012, 15:47

super!! iam facut deja de 10 ori,si sunt foarte buni!!! si voi continua sa ii fac in continuare!! bravo TIMEA!

T I M E A 1

22.05.2012, 22:28

multumesc andreea ,ma bucur ca iti plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Melcisori fragezi cu nuca si cacao