Melcisori cu nuca si Green Sugar

de simona72 in Dulciuri, 4 Iun 2015 | 4014 vizualizari

 

Pentru ca mi-au placut tare mult acesti melcisori-Cinnamon Rolls, am zis sa-i repet, dar sa-i fac cu alta umplutura. Am umblat atat la aluat cat si la umplutura, glazura e bestiala, fara ea nu sunt la fel de buni, iar zaharul l-am inlocuit cu Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 ml zer de capra
  • 2 oua mici de tara
  • 1 lingura unt moale
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 pliculete green sugar
  • 650-680 g faina
  • 1 cub mic de drojdie sfaramitata
  • Umplutura:
  • 300 gr nuca prajita si macinata
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 2 linguri Rom (nu esenta, bautura alcoolica-Rom)
  • 100 g unt topit
  • 8 pliculete green sugar
  • pentru glazura:
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingura plina de branzica pufoasa cu smantana de la Delaco
  • 1-2 linguri smantana grasa
  • 3 plicuri green sugar
  • Decor:
  • fulgi de migdale(optional)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si Green Sugar:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar sa-si dubleze volumul, este suficient daca creste putin aluatul. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul una dintre bucati intr-un dreptunghi/foaie nu gros, dar nici foarte subtire.

Pentru umplutura: nuca putin prajita si macinata o amestecam cu untul topit, scortisoara, romul si inlocuitorul zaharului-green sugar. Amestecam bine ingredientele pana obtinem o pasta mai consistenta. Cu jumatate din compozitie ungem prima foaie de aluat intinsa, adunam marginile pe lungime si facem sul aluatul umplut. Strangem putin ruloul/sulul intre maini pentru a se lipii marginile. Taiem sulul in bucati de 2-3 cm, asezam bucatile cu fata in sus in tava captusita cu fartie de copt. Am folosit si o tava rotunde din iena pe care am sprayat-o cu putin ulei. Lasati spatiu intre melcisorii din tava si lasati tava la loc caldut pentru 10-15 minute. Coaceti melcii la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana sunt rumeni deasupra. 

Pentru glazura: se amesteca bine toate ingredientele. Compozitia rezultata va fi una fluida, care va curge de pe lingura. Folositi o pensula si glazurati melcii imediat ce au fost scosi din cuptor. Se lasa sa se raceasca, se presara pentru decor fulgi de migdale si se servesc. Sa va fie de bine!

TIPS-URI

1

daca nu aveti green sugar inlocuiti cu zahar brut

2

sa nu cumva sa nu faceti glazura la melcii astia... este bestiala, fara ea nu sunt la fel de buni

3

inlocuiti romul cu esenta daca nu aveti sau vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete, melci si cozonac