Melcisori cu visine

de diana_k in Prajituri, 11 Feb 2010 | 5002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Pt aluat:
  • 1kg faina
  • 5 oua
  • 300ml lapte
  • 250g zahar
  • 150g unt sau margarina
  • 20g drojdie uscata sau 50g proaspata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt uns aluatul
  • 100g unt sau margarina moale
  • Pt umplut:
  • visine scurse bine de zeama, eu am folosit visine congelate.
  • Pt uns:
  • galbenus de oua si 2 linguri lapte .
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu visine:

Important e sa folosim toate ingredientele la temperatura camerei , in nici un caz reci. Tava in care le coacem de asemenea sa nu fie rece.

Intr-un vas incapator punem faina cernuta, ouale, zaharul, untul moale, vanilia si drojdia dizolvata in lapte caldut. Se framanta un aluat potrivit si il lasam la crescut.

Il impartim in doua sau in patru cum ne vine mai bine.

Intindem o foaie de 0,5cm grosime si lata de 20cm.O ungem cu unt moale si presaram zahar. Presaram visinele, rulam strans si taiem sulul in felii de 3 cm.

Asezam melcisorii in tava si ii lasam la crescut 20 minute, ii ungem cu ou si lapte presaram zahar si ii bagam in cuptorul incalzit din timp.

Cand ii scoatem din cuptor ii acoperim imediat cu un prosop curat udat bine cu apa rece si stors.

Ii lasam asa pana se racesc.Astfel vor avea coaja moale.Acelasi lucru il putem face si la cozonaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat