Meniu de vară

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2016 | 3766 vizualizari

 

Un meniu simplu pentru zile leneșe și calde!  

 

INGREDIENTE

  • Pentru tigaia de legume:
  • 6 cartofi;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 4 cepe (doar bulbul);
  • 3 linguri de ulei pentru prăjit;
  • câteva fire de cimbru proaspăt;
  • 30 gr. cașcaval pentru ornat (afumat);
  • sare și piper după gust.
  • Pentru tigaia cu cârnați:
  • 5 fire lungi de cârnați (20 cm/ buc);
  • 3 linguri de ulei pentru prăjit.
  • Pentru salată:
  • 1/2 salată iceberg;
  • 2 castraveți cornișon;
  • frunzele de ceapă verde rămase;
  • sare;
  • 1 linguriță ulei de măsline;
  • frunze de busuioc pentru decor.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meniu de vară:

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact în ordinea adăugării lor în tigaie). 

Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul la înfierbântat. Când s-a încins suficient adăugăm cartofii, urmând morcovii, ardeiul gras și ceapa. Îi aburim și prăjim suficient, până când legumele sunt crocante la exterior și moi în interior. 

Condimentăm cu sare și piper după gust și câteva fire de cimbru. Amestecăm și păstrăm la cald până servim (ideal ar fi ca salata și cârnații să fie pregătiți deja). 

Ornăm cu cașcaval (afumat) și servim. 

*Cât timp se fac legumele, ne ocupăm de salată și cârnați. 

Spălăm bine frunzele de salată, foile de ceapă și castraveții și le lăsăm la scurs. 

Tocăm frunzele de ceapă inele, castraveții bucăți mărunte și salata o tăiem uniform cu cuțitul (fiind o salată mai dură, eu o toc cu cuțitul dar după dorință se poate rupe și cu mâna). Punem sare și uleiul de măsline și o amestecăm în salatieră. Ornăm cu frunze de busuioc. 

Cârnații îi tăiem în bucăți potrivite și îi prăjim în ulei încins. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Sarea se adaugă în funcție de gust!

2

Cantitățile de legume pot varia după gustul personal sau puteți adauga și ce vă place (dovlecei, vinete, roșii, fasole verde etc.)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Meniu de vară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

14.07.2016, 23:49

Asa meniu sa tot mananci!

mihaelar63 1

20.07.2016, 00:42

Subscriu

RuxyRux 1

25.09.2016, 23:05

Ne va fi doooor Cu siguranta...apelam la legume congelate...bune si alea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte umplute cu humus cu avocado, seminte de dovleac si chia