Mere in aluat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Noi 2011 | 5000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 110 ml lapte
  • 170 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • 4 mere
  • Zeama de lamaie
  •  Sos caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  •  Sos smanatana:
  • 50 g smantana acra
  • 50 ml smantana dulce
  • 1 lingurita rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in aluat:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga uleiul, laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in copmpozitia lichida.

Merele se curata de coaja si se scoate casuta semintelor; se stropesc cu zeama de lamaie si se taie felii groase (~1,5 - 2 cm).

Intr-o tigaie se pune ulei si se incinge bine; feliile de mere se trec prin aluat si se pun in ulei incins. Se intoarc pe ambele parti si se rumenesc, apoi se scot  pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.

Sos caramel:

Zaharul se topeste la foc mic pana are o culoare aramie, apoi se adauga untul si se amesteca energic; la sfarsit se adauga frisca lichida si se mai tine 1 minut pe foc pana se ingroase putin.

Sos de smanatana:

Smantana acra se amesteca cu smantana dulce, lichida si romul; se omogenizeaza. Merele se servesc cu sosul caramel si sosul de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Angelina_Elena 1

03.11.2011, 17:59

ce bine arata

marianascarlat 1

03.11.2011, 20:40

Frumusico, gatesti nemaipomenit!
Felicitari!
Mi-ai facut o pofta de ceva dulce.....

MIUTA 1

04.11.2011, 00:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu miere si nuca sau cu dulceata