Mere la borcan pentru placinta

de Merisor in Conserve, 1 Sep 2014 | 18707 vizualizari

 

Anul acesta merele noastre de la tara se pare ca nu rezista pana cand ar trebui sa fie perioada coacerii lor.
Au inceput sa cada si sunt patrunse pe alocuri de stricaciuni.
Asa ca am inceput sa le prepar pentru iarna.
De obicei mai pun si in pungi, la congelator, dar rezista la fel de bine si in borcane.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg mere(cantarite in coaja)
  • 5 linguri zahar
  • 3 borcane(800 gr)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere la borcan pentru placinta:

Spalam merele si le indepartam stricaciunile, cotoarele si coaja.

Se poate lasa si coaja, dar trebuiesc preparate mai mult timp.

Dam merele pe razatoarea mare sau le trecem prin robot si le punem in vasul in care le vom prepara.

Presaram zahar peste ele.

Punem zahar dupa gust si nu tot odata, pentru ca in timpul tratamentului termic, dulceata lor se va desavarsi si vom mai adauga pe parcurs daca va mai fi cazul.

Punem vasul pe foc moale si mestecam in el din cand in cand.

Lasam merele pe foc pana cand isi schimba culoarea si se formeaza sirop.

Trebuie sa fiarba 5-10 minute, in functie de tipul merelor, de cat de tari sunt, sau cat de coapte.

Intre timp sterilizam si borcanele pentru 5 minute la cuptor, apoi le vom umple cu merele preparate si le vom capsa imediat.

Le mai dam la cuptor pentru 5 minute, la foc mediu si le lasam in cuptor pana se vor raci definitiv, dupa care le vom trece in camara.

Se pastreaza foarte bine si se folosesc la placinte sau alte prajituri.

Scortisoara se va adauga in timpul prepararii placintei, respectiv prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan pentru placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

bianca92 1

01.09.2014, 22:49

ce super idee

Merisor 1

01.09.2014, 23:01

maditu16 1

22.09.2019, 17:43

Vă mulțumesc mult pentru rețetă. Și eu am avut aceeași problemă cu merele. Congelatorul e plin și chiar nu știam ce să mai fac cu ele! De aruncat mi-era milă pentru că sînt tare gustoase. Și naturale!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mere la borcan