Mici din carne de porc și carne de vită

de Bunica in Mancaruri cu carne, 20 Sep 2015 | 9092 vizualizari

 

Nu o să vă scriu istoria micilor.Vă spun doar că cei preparați în casă nu suportă comparație cu cei cumpărați.Sunt făcuți cu condimentele agreate de fiecare și în plus se adaugă foaaaaarte multă dragoste. Deci am purces la prepararea lor.

 

INGREDIENTE

  • 600 g. carne de porc,de preferință fleică
  • 400 g. pulpă de vită
  • 500 g. oase de vită pentru supă
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper măcinat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 lingură cimbru
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 căpățână de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici din carne de porc și carne de vită:

Întâi ne ocupăm de supa de carne.

Oasele se spală si se pun la fiert in 2 l.de apă.

Se spumuiesc lasându-le să fiarbă cam o oră.

O lasăm să se răcească bine.

Carnea se pune într-un vas mai larg să o putem amesteca .

Peste carne adăugăm sare,piper,cimbru,boia,bicarbonat și amestecăm totul.

Usturoiul curățat si pisat îl amestecăm cu un polonic din supa de carne,îl strecurăm și-l punem peste compoziția de carne.

Amestecăm carnea turnând câte putină supă de carne până când compoziția devine moale.

Punem compoziția într-un castron,acoperim cu folie alimentară și dam la frigider cel puțin 24 de ore.

Îi modelăm cu mâna umedă sau trași prin pâlnia de cârnați montată la mașina de tocat.

 

 

TIPS-URI

1

10 porții de mici însemnând aproximativ 20-25 bucăti mici.

2

La această cantitate de carne am folosit 5 polonice de supă de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mici din carne de porc și carne de vită" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mititei romanesti