Midii/Scoici umplute si gratinate

de Catalina L in Fructe de mare, 17 Apr 2015 | 5634 vizualizari

 

Ce-mi plac,....Sunt unele dintre cele mai apreciate delicatese din întreaga lume şi cresc chiar în Marea Neagră.

Sunt crescute în sisteme de miticultură, în plantații speciale marine.
Sunt la fel de gustoase crude sau gătite. Cu o singură condiţie - să fie proaspete.
Midiile se consumă în general fierte, însă sunt apreciate și crude, la fel ca stridiile.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de midii
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb (15 cl)
  • cimbru , dafin
  • sare, piper

pentru umplutura:

  • 100 g unt ,1 buchet de patrunjel, 3 catei de usturoi
  • bacon prajit, cascaval ras, roquefort
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici umplute si gratinate:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  
Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. 
Intr-o cratita se gatesc  midiile la foc iute, cu ceapa, ierburile si vinul alb pana se deschid- 10 minute.
Pastrati numai partea unde midia a ramas si sosul.

  • Midii gratinate cu cascaval:

Umpleti fiecare midie plina cu un pic de sos. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu bacon si cascaval:

Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu bacon si roquefort:

Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Puneti bucatele de roqueforts si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu unt de usturoi:

Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul.  
Se amesteca bine cu untul si se asezoneaza.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi. 
Se pune la cuptor pentru 10 minute.

Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati.

   

 

Pofta Buna !!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici umplute si gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Adele 1

17.04.2015, 22:07

Panacris 1

17.04.2015, 22:20

Ooooo, ai adus rețete 4 în 1Bunnnee, de probat și degustat

dantes 1

18.04.2015, 07:55

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu midii si orez