"Miere" de papadie

de alinutzika in Sirop / Compot, 15 Mai 2012 | 10318 vizualizari

 

Sa ma iertati ca o pun asa tarziu, poate ca unele ati fi dorit sa o prestati, dar ramane pt la anu'....
Uite asa, m-am facut albinuta si am strans toata mierea din papadii in cateva borcanele...
E o miere buna, buna, foarte ieftina si ce sa zic: e si usor de facut...Stransul florilor e mai greu, dar daca aveti un ajutor ca si mine, merge repede treaba..:))
Si chiar are gust de miere adevarata!!!!

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg de flori de papadii
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Miere" de papadie:

Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara, din gradini. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil.  Stoarceti florile intr-o strecuratoare, apasand bine, ca sa iasa toata zeama din flori. Siropul rezultat il puneti din nou la foc, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine si fierbeti iar vreo 2-3 ore, pana vedeti ca lichidul este legat, iar cantitatea se reduce la aproape jumatate. Oricum, mierea se mai ingroasa dupa ce se raceste. Puneti in borcane curate si dati la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Miere" de papadie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

25.05.2012, 14:42

n-am facut niciodata, e primul an.
asa-l fac si pe cel de brad si intr-adevar pastrez sticlutele la frigider.

alinutzika 1

25.05.2012, 14:50

e foarte bine atunci. Cred ca asa gustul e si mai pronuntat, iar beneficiile lui si mai multe.

Panacris 1

07.04.2019, 19:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sirop natural de papadie