Sirop natural de papadie

de lia maria in Sirop / Compot, 23 Mai 2012 | 22538 vizualizari

 

Siropul, are un gust delicios, asemanator mierii de albine, este o alternativa sanatoasa si buna a siropului de artar....aceasi culoare si consistenta, dar gustul putin diferit, mai bun zic eu.
Sfat: florile trebuie culese intre 10-12 dimineata cand sant deschise, iar seva cu mineralele si vitaminele, sant la putere maxima !

 

INGREDIENTE

  • 500g flori de papadie
  • 5L apa plata
  • 5Kg zahar
  • 3 lamai mai mici sau 2 mari (doar zeama)
  • 30g coji uscate de portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop natural de papadie:

Adunam florile, le cantarim, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub 2-3 jeturi de ape reci.

Luam o oala de 10L, punem florile spalate si golim peste ele, cei 5L de apa plata. Punem oala pe aragaz, la foc mic si lasam sa de-a cateva clocote, eu am lsat-o 10’ decand a inceput sa fiarba. O luam de pe foc, punem capacul si o lasam deoparte pana a doua zi.

A doua zi trecem continutul prin sita, avand grija sa stoarcem bine si florile. Punem dinnou sucul in oala limpezita si adaugam zaharul si zeama de lamiae.

Punem oala pe aragaz, la flacara ce-a mai micasi fara capac. Siropul trebue sa fiarba incet, pentru a se pastra toate vitaminele.

Eu am fiert siropul (gata preparat) in prima zi, 4ore, dupa care l-am lasat la racit.

A doua zi am repetat operatiunea si l-am mai fiert inca 2 ore, pana am ajuns la consistent dorita.

Nu trebue sa fie prea gros, deoarece dupa o pastrare mai indelungata, se zahariseste! Dar nici prea subtire, sa nu fermenteze!

Am pus siropul in sticlele sterilizate, pregatite din timp si le-am pus in paturi pan a doua zi, cand le-am etichetat, le-am poza J si la camara cu ele J.

Simplu si sanatos, ieftin si usor de procurat !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop natural de papadie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

lia maria 1

23.05.2012, 22:08

gurita_ta
rocsi te servesc cu mare drag
panacris mai poti sa faci in toamna cand apar papadiile
bunica
motanel
adina ce figura esti
timea
mamaeelena sa-l incerci, o sa-ti placa sigur:_*
alinutzika
dia
Sim0naWorld, multumesc
mirela
sufletista

































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































iry-gabriela 1

23.05.2012, 22:28

interesanta si cred ca fff buna

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 11:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Miere" de papadie