Mini amandine

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2010 | 14704 vizualizari

 

m-am inspirat de la bitza..multumesc de reteta...

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri cacao mai inchisa
  • 8 linguri faina
  • crema:
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • un pachet margarina 
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri jumatate capuccino
  • o esenta rom
  • glazura:
  • 150 gr ciocolata cu lapte+un cub unt
  • 50 gr ciocolata pentru ornat
  • frisca
  • colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini amandine:

blatul:

ouale se bat spuma cu zahar,care se pune treptat.

se adauga apa si uleiul.

apoi punem faina si cacaoa.

batem bine iar la urma adaugam esenta de rom.

se ia o tava,se unge cu putina margarina,se tapeteaza cu hartie de copt .

turnam compozitia in tava si o dam in cuptorul incins35-40 min.

can e gata o scoate din cuptor,o lasam sa se raceasca si o taiem in doua.

crema:

galbenusurile le frecam pe baie de aburi cu 100 gr zahar pudra.

cand s-a ingrosat o lasam sa se raceasca.

margarina o frecam spuma cu cealalta 100 de gr zahar pudra.

incorporam crema de galbenusuri racita cu margarina frecata,punem cacaoa si esenta de rom .

mixam bine pana devine o compozitie foarte cremoasa.

siropul:

punem apa cu zaharul si capuccino pe foc.

lasam sa fiarba de cateva ori apoi luam de pe foc  si adaugam si esenta de rom.

dam la rece siropul.

asezam prima foaie de blat,se insiropeaza apoi turnam toata crema.,si asezam si cea de a 2 a foaie .

glazura:

untul il punem la topit pe baie de aburi.

adugam si ciocolata peste unt,si o lasam pe foc pana se topeste apoi dam la rece.

cand s-a racit putin o turnam peste prajitura.

50 gr ciocolata o topim pentru ornat.

luam putina prisca deoparte si turnam 2-3 picaturi de colorant rosu.

peste glazura se aseaza cu un sprit un varf de frisca,apoi cate un picur de frisca rosie iar la urma se pune ciocolata topita intr-un sprit cu varful subtire(sau o punga si o rupeti intr-un colt)si se traseaza niste linii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Rocsi 1

02.05.2011, 18:58

elena..multumesc gratziela

danielasinziana 1

21.05.2011, 16:35

am sa incerc pt copii.sper ca reusesc s-o fac arata super

reisnaor_2006 1

19.10.2014, 00:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu frisca si bomboane M&M