Mini cheesecake cu dulceata de capsuni

de Oana in Prajituri, 15 Mai 2014 | 4035 vizualizari

 

Ieri m-am apucat si am facut dulceata capsunelele ramase in frigider si azi am mancat-o cu cheesecake, miam!

 

INGREDIENTE

  • Pentru dulceata:
  • 800 g capsuni
  • 100 g zahar brun
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Pentru cheesecake:
  • Blat:
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 50 g unt topit
  • optional, o lingura zahar brun
  • optional, o lingura cacao
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • Umplutura:
  • 400 g crema de branza
  • 100 g smantana sau mascarpone
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingurita vanilie
  • 70 g zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake cu dulceata de capsuni:

Dulceata am facut-o foarte usor, am pus capsunile la fiert, la foc mic, cu zahar si zeama de lamaie, am amestecat din cand in cand si am luat spuma de deasupra. Cand a inceput sa se ingroase am oprit focul si am transferat-o intr-un bol si am lasat-o la racit. Optional, se poate mixa cu un blender vertical si se poate transforma intr-un sos delicios!

Pentru blatul de cheesecake, am sfaramat biscuitii digestivi cu un minirobot. Optional, se poate adauga  o lingura de zahar si o lingura de cacao si am turnat deasupra untul topit. Am pus apoi si scortisoara, pentru o aroma deosebita. Am amestecat totul si am pus in fiecare forma de ceramica cate doua linguri de compozie si le-am presat bine cu lingura.

Compozitia de branza se prepara foarte usor, am amestecat toate ingredientele la mixer, apoi am pus in fiecare forma cate 3 linguri. 

Am pus formele in cuptorul incalzit la 180 de grade, iar cand s-au rumenit frumos deasupra le-am scos. Compozitia se va umfla si se va crapa usor, iar cand sunt scoase din cuptor se va lasa, dar va fi inchegata bine.

Am pus deasupra dulceata de capsuni, o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura