Mini eclere

de Rahela Velicu in Prajituri, 17 Apr 2016 | 13878 vizualizari

 

Preferatele mele sunt eclerele! Mai ales daca sunt facute cu crema de casa! Reteta am scris-o si aici - http://noiinbucatarie.ro/mini-eclere/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru coji:
    • 4 oua
    • 250ml apa
    • 100ml ulei
    • 125 g faina
    Ingrediente crema:
    • 750 ml lapte
    • 3 galbenusuri
    • 250 g zahar
    • 7 linguri de faina sau 10 de amidon
    • ciocolata pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere:

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand incep sa clocoteasca se adauga faina toata odata si se amesteca bine.

Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos. Ies 2 tavi din aceasta compozitie.

Prepararea cremei. se pune laptele la fiert cu zaharul. Separat se amesteca cele 3 galbenusuri , 3 linguri de zahar si 7 linguri de faina sau amidon(eu am folosit amidon). Se adauga si aceasta compozitie peste lapte si se lasa la fiert pana cand se ingroasa .

Se taie cojile de eclere pe jumatate si se umplu cu crema.

Se topeste 100 g ciocolata ( eu am folosit crema de ciocolata de la profi) pe baie de abur si se adauga 2 linguri de lapte pentru a o subtia. Se pune ciocolata calda peste eclere.

TIPS-URI

1

Puteti folosi in locul cremei preparate acasa budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Andra_Constantinescu 1

18.04.2016, 22:44

Sunt toate pentru mine, nu?

DeliciidelaM 1

18.04.2016, 22:45

delicioase!!!

Rahela Velicu 1

18.04.2016, 23:25

Da, da, toate pentru tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mini eclere