Mini tarte cu visine si bezea

de Miha in Prajituri, 10 Noi 2011 | 7882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 60 g unt
  • 130 g faina
  • 1 ou
  • 50 g zahar pudra
  • Pentru umplutura:
  • 150 g visine fara samburi
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura lapte
  • 2 galbenusuri
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu visine si bezea:

Aluat:

Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare. Se adauga apoi oul si untul rece taiat cubulete si se incepe a framanta repede cu varful degetelor, pana se obtine un aluat compact si omogen. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru minim jumatate de ora.

Se rup bucati din aluat si se pun in forme. Aluatul fiind destul de "gras" nu am uns formele cu nimic. Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 10 minute, timp in care vom prepara umplutura.

Umplutura:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul, se omogenizeaza, apoi totul "se desface" cu putin lapte. Se pune vasul la foc mic si se fierbe pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu, avand grija sa nu se lipeasca de fundul vasului. Pentru siguranta se poate fierbe pe baie de aburi.

Se da vasul deoparte de pe foc si se adauga visinile. Daca visinile lasa prea mult suc si compozitia se inmoaie, se pune vasul din nou pe foc si se mai dau cateva clocote, pana compozitia se ingroasa din nou.

Bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat si se mixeaza energic pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face turturi in momentul in care scoatem paletele mixerului.

Se scot formele cu aluat din cuptor si se umplu cu compozitia cu visine. Deasupra fiecarei tarte se spriteaza bezeaua. Se da tava din nou la cuptor la foc mare, pana se rumeneste bezeaua.

Sursa

TIPS-URI

1

Daca nu aveti forme mici de tarta se poate face si in forma mare, nu va fi o problema, ba chiar cred ca va fi mai usor si rapid de preparat. Mie mi-au iesit 6 bucati, dar din aluat mi-a mai ramas o bucata din care am facut niste biscuiti simpi pentru copii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte din foietaj cu nectarine