Mini-amandine

de corina241 in Prajituri, 30 Oct 2010 | 12905 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul 1:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

Blatul 2:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 100g nuca macinata
  • esenta de rom

Crema:

  • 250g ciocolata menaj
  • 200ml frisca lichida
  • 50g unt
  • esenta de rom

Sirop:

  • 100ml apa
  • 3 lingurite zahar
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-amandine:

Blatul 1:Albusurile le batem spuma pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si continuam pana se topeste bine.vom obtine o spuma tare.Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si le turnam in castronul cu albusuri continuant sa le amestecam cu o lingura de lemn.Esenta de rom se adauga si ea.Faina+cacao+praf de copt amestecate le turnam in ploaie peste restul compozitiei.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt(25/30 cm) punem compozitia in cuptorul incins pentru 30 minute.

Blatul 2:Procedem ca si in cazul primului blat,iar la sfarsit adaugam nuca macinata.

Crema:Frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si untul le fierbem la bain marine pana se topeste ciocolata amestecand continuu.Crema obtinuta o dam jos de foc,iar atunci cand s-a racit adaugam esenta de rom.

Siropul:Apa,zaharul si esenta de rom se fierb intr-un ibric si doar dupa ce s-a racit il putem folosi.

Asamblare:Blatul 1 il insiropam,adaugam un strat de crema,apoi punem blatul 2,pe care-l insiropam deasemenea si iarasi un rand foarte subtire de crema(crema are culoarea si consistenta unei glazuri inchegate).

Decoram cu frisca lichida(batuta bine) si ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (26)

elena1988 1

16.03.2011, 14:46

babi5 1

23.09.2013, 21:43

Giana 1

26.05.2014, 17:04

Imi plac mult amandinele facute acasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra